7.4.07

I VINDRAN DE SUISSA AMB TREN

El 23 al 29 de març, un grup de divuit alumnes de Batxillerat i dos professors del nostre centre hem estat d'intercanvi amb un grup d'alumnes suïssos de la localitat de Lucerna.
L'experiència ha estat molt positiva per a tots. Han estat de gran interès els diferents aspectes i realitats que hem vist i conegut, tant de Lucerna com dels seus voltants.
Els alumnes de l'intercanvi aniran escrivint diferents posts en el blog de l'intercanvi del centre suïs, Kantonschule de Reussbühl amb el nostre centre, IES Politècnic.

El pròxim mes de maig, els alumnes suïssos amb els seus dos professors vindran a la nostra ciutat d'intercanvi durant una setmana. Però, ells venen amb el TREN des de Lucerna fins a Castelló.
Son al voltant de 18 hores de viatge, quan si vingueren amb avió, comptant tots els trasllats, no arribaria a set hores el desplaçament.


Per que? Per què volen vindre amb tren? Es que és més econòmic?

No es una raó econòmica hi ha veritablement una altra raó de pes.
Es una decisió del grup, compartida per la major part del grup, a partir del projecte educatiu del centre, en el que s'indica que cal protegir el medi ambient, cal no contaminar-lo i que cal utilitzar els mitjans de transport que siguin el menys contaminats possible (millor el tren que l'avió, millor la bicicleta que el cotxe,...)
Es una decisió conseqüent, de protecció del medi ambient.

I de tot això ens preguntem:


Sobre la conveniència d'una decisió d'aquest tipus que te condiciona quasi dos dies de viatge, quan sols tens una setmana per a fer-lo?

Què opines sobre aquesta decisió, si realment el vol, de l'avió igual el farà?

Té sentit canviar el mitjà de transport com a testimoni?

Què opines? Fes el teu comentari?



No hay comentarios: