14.5.08

Jardí Botànic


El dimarts 13 de maig el 1r de batxillerat científic es va traslladar a València per visitar el Jardí Botànic i el Museu Valencià d’Història Natural.

Aquest últim és menut, però bonic, es veu bé en una hora i l’entrada és gratuïta. Conté dues col·leccions, la malacològica Siro de Fez, formada per centenars de conquilles de mol·luscos de tot el món i l’entomològica de Torres Salas, constituïda per nombrosos i vistosos insectes, especialment papallones, i algun aràcnid de grans dimensions. També es pot observar un eixam d’abelles en plena activitat.

La visita principal era al Jardí Botànic on havíem concertat una visita guiada i una activitat de laboratori. En l’itinerari, la monitora ens va fer observar alguns arbres espectaculars, com l’antiquíssim Ginkgo, plantes aquàtiques, algunes carnívores, desenes de cactus i altres adaptacions a diferents entorns.




Al laboratori, havíem escollit el suggerent tema “L’ADN: l’extracció d’ADN vegetal i la utilització actual en la ciència forense” i no va defraudar: cada alumne va extraure fibres d’ADN d’una mostra de plàtan (¡fins els plàtans tenen ADN!), per a fer després de policia forense i resoldre un misteriós assassinat.

Un post de Pepe Gomis

No hay comentarios: